Home » , » Mistere din Romania: GRANDOARE SI SPIRITISM LA CASTELUL PELES

Mistere din Romania: GRANDOARE SI SPIRITISM LA CASTELUL PELES



La începutul secolului al XX-lea, boierul Grigore Cantacuzino a avut ambiția să ridice la Bușteni un castel care să eclipseze Peleșul. Grigore Cantacuzino dispunea de o avere colosală. I se mai spunea și Nababul pentru averea uriașă pe care o moștenise și pentru proiectele pe care le avea.
Palatele din Paris și Veneția i-au fost model pentru proiectele sale. În anul 1900, termină palatul de pe Calea Victoriei, care este Muzeul George Enescu. În anul 1911, finalizează Palatul Zamora din Bușteni.
La scurt timp, începe la Florești construcția unui alt palat. Toate aceste trei palate trebuiau să eclipseze Castelul Peleș. La doi ani, după ce a inaugurat Castelul din Bușteni, moare. Proiectul din Florești nu a mai fost dus la sfârșit.
Chiar în fața Castelului din Bușteni, lângă cochetele fântâni arteziene se găsește o grotă. Este un element ieșit din decor și nu se cunosc prea multe detalii despre această grotă.
Bătrânii din Bușteni susțin că această grotă există dintotdeauna. În nopțile sumbre de iarnă, dansează lumini nefirești la intrarea în grotă. Din grotă se ivesc năluci de fum, care fac un zgomot sinistru.
Odată cu renovarea bisericii din apropiere, în anul 1936, locul a fost sfințit și fenomenele paranormale s-au diminuat. După anul 1948, comuniștii au preluat domeniul, iar în beciurile palatului deținuții politici erau maltratați.
Grota comunică, după cum spun localnicii, cu tunelurile din munți. Castelul din Bușteni nu a putut eclipsa Peleșul. El a fost finalizat în anul 1914, are 160 de încăperi și 30 de băi.
Oglinzile venețiene au fost transportate din Italia, până la Brăila, cu vaporul, după care au fost încărcate în trenuri, pentru a ajunge la Sinaia. Din gară, până la castel, transportul a fost făcut cu căruțe în care se afla fân.
În atelierul de pictură al reginei, se găsește un serviciu de cafea care este numit coajă de ou. El este atât de subțire, că este translucid. Serviciul de cafea a fost transportat din Japonia în România în unt. Untul cald a fost turnat peste el și astfel, s-a putut realiza transportul.
Regina Elisabeta era recunoscută pentru ședințele de spiritism pe care le organiza cu ajutorul prietenei sale, Elena Văcărescu. Se știe faptul că fiica regelui, Maria, a murit la vârsta fragedă de trei ani. Regina își nota într-un caiet toate discuțiile pe care le avea cu fiica sa, în timpul ședințelor de spiritism.

Regele, după ce a citit acest caiet, l-a ars, pentru că, spunea el, ți se făcea părul măciucă, după ce îl citeai. În anul 1875, când a fost săpată temelia Peleșului, au fost descoperite 100 de tăblițe de aur, scrise într-o limbă necunoscută, precum și monede de tip Maia și Sarmis. Se pune că, regele Carol I și-ar fi însușit acest tezaur.

http://www.efemeride.ro/

0 commenti:

Posta un commento

Translate

Post più popolari

@mondonewslive. Powered by Blogger.