Home » , » MILIOANE de euro din donatii pentru #Colectiv. Dar banii S-AU „PIERDUT”, n-au ajuns nici la victime, nici la familiile decedatilor

MILIOANE de euro din donatii pentru #Colectiv. Dar banii S-AU „PIERDUT”, n-au ajuns nici la victime, nici la familiile decedatilor



Un supravietuitor al incendiului de la Colectiv, Catalin Scanteie, atrage atentia ca banii donati de romani in sprijinul victimelor nu au ajuns unde trebuie. Suma stransa este consistenta, peste doua milioane de euro.

Scanteie spune ca banii nu ajung nici la raniti, nici la familiile celor morti.

„S-au strans pana in prezent aproximativ 2.000.000 euro, iar ei se tin de premieri, jurizari, vizite la prim ministru sau la Casa Regala”, a subliniat acesta.

„In atentia celor care participa sau intentioneaza sa participe la viitoare campanii de strangeri de fonduri pentru victimele din Colectiv, ce ulterior sunt administrate de Crucea Rosie…

MARE ATENTIE, DEOARECE BANII NU AJUNG LA NOI, CEI CARE AM TRECUT PRIN FOCUL IADULUI SI NICI LA FAMILIILE CELOR CARE S-AU DUS!

Daca doriti cu adevarat sa ajutati, o puteti face altfel, nu bagand banii in buzunarul hotilor care in loc sa-i dea mai departe, ii arunca pe tot felul de cearceafuri sau asa-zisa aparatura medicala, care si alea sunt de la donatori!

S-au strans pana in prezent aproximativ 2.000.000 euro (doua milioane), iar ei se tin de premieri, jurizari, vizite la prim ministru sau la Casa Regala. Mai mult, au avut tupeul sa spuna ca banii stransi sunt doar pentru doua persoane!

Exista cazuri complicate unde familii intregi au ramas fara singura sursa de venit deoarece mama sau tatal au murit in urma incendiului!

In acest moment intampinam mari probleme in a accesa banii stransi, fiind pusi sa adunam mii de acte pentru a dovedi ce deja se stie, pentru a le inmana mai departe celor de la Crucea Rosie, unde in administratie nu exista nici macar un medic si functie de gravitatea fiecarui pacient, dansii dau (sau nu) banii stransi de la voi.

De ce nu se procedeaza la fel ca in alte cazuri cand sumele stranse s-au impartit in mod egal supravietuitorilor si rudelor celor care nu mai sunt printre noi?

Unde se duc banii stransi? Pe ce se cheltuie? Ce interese ascunse sunt la mijloc? Chiar nu se sesizeaza nimeni din presa?

DECI VA RUGAM DIN SUFLET, UN MARE NU „CRUCII” ROSII! Nu mai participati la asa-zise strangeri de fonduri administrate de catre cei de mai sus! Daca doriti sa donati o puteti face altfel.

Repet… MARE ATENTIE, DEOARECE BANII NU AJUNG LA NOI, CEI CARE AM TRECUT PRIN FOCUL IADULUI SI NICI LA FAMILIILE CELOR CARE S-AU DUS!”, este mesajul integral al lui Catalin Scanteie.

Ulterior a venit cu noi completari:

„Strataderm, 10g – gel pentru tratamentul cicatricilor… ‘doar’ 77 lei. Te dai de cateva ori si apoi ‘castigi o excursie’ la farmacie de unde cumperi altul.

Si nu este decat o mica parte din ‘arsenalul’ de medicamente. Asta ca sa inteleaga si cei de la Crucea Rosie pe ce se duc banii. Deci… Aloooo! Principesa Margareta, Mihaela Geoana & Raed Arafat, mai tineti mult de banii stransi prin ‘teledon’?”, a insistat Scanteie.

La inceputul lunii noiembrie bilantul donatiilor era astfel:

Crucea Rosie Romana: Pro TV si Crucea Rosie Romana, patronata de Principesa Margareta, au initiat campania „Noua ne pasa“. Pana in prezent, in conturile fundatiei s-au strans peste 800.000 de euro.

Fundatia Mereu Aproape: teledon de un milion de euro. Trustul Intact si fundatia Mereu Aproape au demarat campania „Voi donati, impreuna ii ajutam!“. Valoarea fondului de solidaritate creat prin teledon se ridica la un milion de euro.

Sunt insa si institutii care au strans fonduri pentru ajutorarea victimelor care provin din anumite regiuni. Astfel, Consiliul Judetean (CJ) Arges, in parteneriat cu fundatia „Solidaritatea Argeseana“, a strans fonduri care vor fi donate familiilor victimelor din judetul Arges. In total, CJ Arges nu a strans decat 15.000 de lei, in ciuda campaniei de mediatizare facuta in presa locala.

Familiile victimelor tragediei din clubul Colectiv internate in spitalele din tara sau de peste hotare vor primi un ajutor guvernamental lunar, pana la externare. Cei care sunt tratati in strainatate au fost selectati de echipe de medici din tari care si-au oferit sprijinul pentru acoperirea costurilor de spitalizare, iar statul roman a contribuit cu transportul.

Lista cu donatiile este mult mai mare, cu toate astea unele dintre victimele din incendiul Colectiv reclama faptul ca banii nu ajung la ei.

In urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la fata locului 26 de persoane, iar o alta victima in drum spre spital. Dintre ranitii internati, au mai decedat 34 de persoane, numarul persoanelor decedate ajungand, in 15 decembrie, la 62.

http://www.aktual24.ro/

0 commenti:

Posta un commento

Translate

Post più popolari

@mondonewslive. Powered by Blogger.